Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Falco 30 pystykasintalaite

Hinta:260.00 €

Falco® 30 –pystykarsintalaite
Wolf multi-star sovitteella
Sisältää Falco 30 –pystykarsintalaite Wolf multi-star sovitteella Wolf Gardenin ZM V4 –varteen.

Falco –pystykarsintalaite on tunnettu siitä, että se tekee viiltävän, kiertyvän vuolumaisen leikkuuliikkeen oksan ympäri.

Nyt pystykarsintaan on saatavana uusi laite, Falco -pystykarsintalaite.
Falco –pystykarsintalaite on tunnettu siitä, että se tekee viiltävän, kiertyvän vuolumaisen leikkuuliikkeen oksan ympäri.
Vain yksi noin 11 cm pitkä veto alaspäin ja halkaisijaltaan jopa 30 mm oleva tuore oksa putoaa, kuiva oksa hieman pienempänä.
Falco -pystykarsintalaitteelle on tunnusomaista oksan ympäri tapahtuva kiertyvä leikkaava liike, jonka aikana leikkuukita sulkeutuu.
Viimeinen oksaa kannatteleva puuaines jää oksan keskelle, jolloin repeämistä ei tapahdu. Mahdollinen murtokohta on kaukana runkopuun kuoriaineksesta.
Leikkausjälki on vuollun omaisen siisti.
Falco 30 –pystykarsintalaitteella karsittaessa riittää vain yksi kevyt ja noin 11 cm pitkä vetäisy oksalleen. Laitteessa ei ole taljaa, joten molemmilla käsillä työskennellään koko ajan samaan suuntaan. Tarvittaessa voi käyttää ruumiin painovoimaa apuna.
Falco –pystykarsintalaite on helppokäyttöinen. Laitetta oksan juureen asetettaessa auttaa yksinkertainen ohjain niin, että leikkuukita sijoittuu pudotuksen omaisesti oksan päälle.
Falcolla karsittaessa jokainen on lyhyen harjaantumisen jälkeen ammattimies. Falco tekee siistiä jälkeä karsijasta riippumatta. Falco sijoittuu helposti oksatupen juureen. Laitetta käytettäessä tottuu helposti pitämään laitteen tasaisen puolen puuta vasten ja vedon aikana hieman painamaan laitetta puun runkoon kiinni.
Falco 30 -pystykarsintalaiteessa ei ole työn aikana puun runkoa mahdollisesti vahingoittavia ulokkeita. Kaikki toimivat osat suuntautuvat rungosta poispäin tai sen suuntaisesti. Harvoin saa vahingossa vioitettua puun kuorta niin, että jäljestä aiheutuu pihkatasku.
Laitteen varressa olevan jousen vuoksi Falco sallii puun runkoon suuntautuvan kevyen painamisen lisäksi myös vetosuunnan vaihtelut.
Karsittaessa puuta voidaan kiertää joko myötä- tai vastapäivään. Oksiston salliessa karsiminen voidaan aloittaa myös ylhäältäpäin, jolloin oksan leikkaamisen jälkeen Falco -pystykarsintalaite ikään kuin putoaa alemmalle oksalle. Tällöin kannattaa kiertää puuta vastapäivään.
Työteho on oksasahoihin verrattuna moninkertainen.
Suosittelemme Falco -pystykarsintalaitetta:
. metsänomistajille omatoimiseen pystykarsintaan
. sähkölinjojen hoitajille oksien poistamiseen linjoilta
. hirvimiehille teiden varsien turvakarsintaan
. metsäyhtiöille pystykarsintaan
. metsähallitukselle pystykarsintaan
. metsänhoitoyhdistyksille vuokrattavaksi metsänomistajille
. kunnille ja kaupungeille puistojen hoitoon
. puutarhureille hedelmäpuiden hoitoon


Falco 30 -pystykarsintalaitteen paino ilman vartta on n. 670 grammaa.
Laitteen mukana toimitetaan pystykarsintaopas, jossa kerrotaan käytännössä kaikki pystykarsinnasta ja laitteesta. Sen avulla kukin voi muodostaa mielipiteensä pystykarsinnasta oksa oksalta tehtävästä työstä.
Falco –pystykarsintalaitetta on saatavana useita versioita.
Falco 30 –pystykarsintalaite on tarkoitettu lähinnä mäntyrunkojen karsintaan tukkipuuksi kasvattamista varten. Laite soveltuu hyvin leikkaavan ominaisuutensa vuoksi myös visakoivun karsintaan. Falco 30 –pystykarsintalaitetta saa myös usealla kiinnitystavalla eri varsiin.

Toimitetaan ilman vartta Wolf sovitteella. Varsi myydään erikseen.